5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article



Montaj sürecinde yöntem olarak tüm kurallara oranlı şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın kapısı, autarı selim açılacak şekilde kullanılır.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir canipının degaje olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda dirilik zayiatının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Yunanistan’da Dedeağaç’ta adsız bir sebeple çıhun ve hızla ilerleyici yangın sebebiyle İpsala Limit Kapısı ve irtibatlı tüm yollar, ikinci bir duyuruya denli trafiğe kapatıldı. 12 yerleşim birimi halişeşlırken, bölgede acil durum ilan edildi.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, elan yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Sıcaklıkla genleşerek tütünı sızdırmayan özel conta ve felakete dayanıklı kadeh takılabilme özelliği bulunmaktadır.

Yangın baplarında acil durumlarda dâhilen autarı namuslu faaliyet nutuk konusu olduğu bâtınin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve laf konusu harekete Yangın Kapısı icazet vermesi gerekir.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen karıneriye Yangın Merdiveni Kapısı kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Montaj: Yangın kapısı, essah şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın Çıkış Kapısı Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi ciğerin yangın kapısı son merhale ciddi bir öneme sahiptir.

Report this wiki page